3.20.2013

Absurds vai loģiska sagadīšanās?

Visā pasaulē ir trīs tēmas, par kurām cilvēkiem vienmēr būs par ko parunāt - politika, pretējā dzimuma pārstāvji un reliģija. Katra no sarunām pārsvarā nekad nenovedīs pie vienota viedokļa. Vai nu tas būtu politiskais līderis un partija par kuru vēlēt, vai kurā konfesijā esi iestājies, vai arī  meitenes ideālais augums un sejas proporcijas. Katra no šīm sarunām īsti nenovedīs pie laba gala, jo beigu beigās kādam tava sapņu meitene vai mīļākā ticība nešķitīs laba, līdz ar to konflikts būs neizbēgams. Kur nu vēl mans mīļākais saeimas deputāts, Kabanova kungs, kādam neiepatiksies. Līdz ar to nevēlos es runāt par politiku, jo tur mums jau ir 100 gudrie, kā arī necentīšos aizlienēt jūsu prātu ar savām fantāzijām par meitenēm.

Šoreiz, mīļais lasītāj, es vēlēšos iepazīstināt ar releģisko grupējumu, kas ir pastafarianisti, jeb cilvēki, kas uzskata, ka visu apkārt mums redzošo ir radījis Lidojošs Spagetti Briesmonis.

Viss aizsākās kādu labu laiku atpakaļ ar cilvēku vārdā Bobijs Hendersons (ne varenais šāvējs), kurš sevi uzskatīja  par norūpējušos pilsoni, jo redzēja problēmas starp evolūciju un dogmatisko kreacionismu skolu sistēmā. Tad kādā dienā viņš izlasīja tekstu, kas bija izņemts no kādiem svētajiem rakstiem, kurš skanēja šādi "kad es biju dievs vecajā derībā, es biju briesmonis". Tad pēc dienas Bobijs aizsūtīja zīmējumu, kurā bija paskaidrots, ka visu pasauli ir veidojis lidojošs spagetti briesmonis un pirāti ir iecelti kā orģinālie pastafaristi, kuru šī brīža trūkums tiek vainots pie globālās sasilšanas( par 30$ var iegādāties sertifikātu un parūpēties par pasaules atdzesēšanu), un pats Hendersons bez maz vai ir pāvests. Man jau liekas, ka viņam bija nepieciešams meklēt 12 apustuļus un doties svētceļojumā ap savu vietējo pagasta māju, bet bez visas staigāšanas, viņš ļoti ātri ieguva daudzus domubiedrus, kuri arī bija norūpējušies par to, kas notiek skolu sistēmās, līdz ar to arī radās interneta adrese, sava bībele, pasaules atpazīstamība, pat spēle tika izveidota, kurā ar spagetti saru vajadzēja piekarties cilvēkiem, lai viņi pēc nāves nokļūtu vietā, kur ir alus vulkāns un eksotisko dejotāju fabika, kas ieiet spagettī veidotā kalnā.

Ja godīgi, tad es domāju, ka tas ir labāks variants par Islama ticību, kur nomirstot cilvēkam iedod 72 jaunavas. Bet viņas ir tikai 72 uz visu mūžību, un cik es esmu dzirdējis, tad tas ir ļoti ilgi.

Var smieties vai raudāt par šo sava veida ņirgāšanos, bet 2005. gada beigās šīs releģijas pārstāvji piedāvāja 250`000$ (vēlāk pacelts līdz 1`000`000$) par to, lai kāds pierāda, ka Jēzus Kristus nav bijis Lidojošā Spagetti Briesmoņa dēls (līdz šim neesmu dzirdējis, ka kāds to būtu pierādījis, jo tomēr 1 miljons zaļās naudas zīmītes ir labs arguments, lai pacenstos). Kā arī par šo fenomenu tika aprakstīts daudzās populārās avīzēs (NYT, Washington Post etc..), kā arī apspēlēts daudzās multenēs.

Beigu beigās, ir arī stāsti, kur cilvēki arī iziet cauri metāla detektoriem, uztaisa vadītāja apliecības, nobildējas pasei ar sietiņiem vai citiem spagetti kāšamajiem instrumentiem, lai tikai pierādītu savu taisnību, ka arī šī ir relegīja. Muļķīgi, bet vismaz jautri.


P.S. Patīkamākais bija tas, ka katra nedēļas piektā diena ir kā svētā diena, if you know what i mean.

3.19.2013

Burgers ar gumijas pildījumu

Noteikti daudzi ir dzirdējuši par nesen notikušo zirga gaļas skandālu. Tiesa gan, lai arī pēc mūsu sabiedrības normām nav pieņemts ņemt un gardi notiesāt šādu lopiņu, citās kultūrās zirga gaļa ir neatņemama pamatēdienu sastāvdaļa vai pat delikatese. Un ne velti, jo šī gaļa satur pat nedaudz vairāk proteīnu un vitamīnu nekā daža laba liellopa gaļa. Lai vai kā tur būtu ar tiem zirgiem, droši varu apgalvot, ka Jūs noteikti nevēlētos savās pusdienās atrast ko vēl savdabīgāku. Piemēram, kādai sievietei čili bļodiņā ir trāpījies pirksts, un šim te jaunietim bija tas prieks un laime iekožoties burgerā, tur atrast prezervatīvu.
Tika ieciersti trīs kodieni lielajā sviestmaizē un 24 gadus vecais jaunietis saprata, ka kaut kas nav kārtībā.
"Tai bija skāba garša un es sajutu kaut ko gumijotu," - atzinās puisis vārdā Van Miguel Hartless - "Es uzreiz to izspļāvu un skrēju vemt." Jaunietis apgalvo, ka tas, kur atdūrās viņa Burger King sviestmaizē iecirstie zobi, ir bijis prezervatīvs - daļēji iesaiņots, bet, iespējams, jau izmantots.

Protams, pēc šādām, ne pārāk apetitlīgām vakariņām, jauneklis ir devies uz iestādi, kur viņš iepriekš bija iegādājies burgeru ar gumijoto bonusu, lai rakstītu sūdzību. Ēdināšanas iestādes menedžeris, kā izrādās, bija pasmējies par darbinieka izvēli šādi uzlabot recepti. Un kā jau Amerikā pieņemts, Van Miguel Hartless iesūdzēja ēdināšanas iestādi tiesā. Kā tad īsti ir beigusies šī tiesas prāva, nav zināms, bet jaunietis ir saņēmis atvainošanās vēstuli no Burger King, kuras nobeigumā bija pievienota optimistiska frāze: "Ceram, ka Jūs vēl kādu reizi pie mums iegriezīsieties, lai gūtu citus tīkamus iespaidus."

Labu apetīti!

3.18.2013

Lieliska dāvana

Vai kādam no jūsu draugiem dzīvē iet slikti ar sievietēm? Vai Tavs draugs nespēj iegūt mīļoto sev pie sāniem? Lasot par šo lielisko iespēju vairs nevienam nevajadzēs domāt un censties lauzīt savas smadzeņu rievas.

Jo jau 20. gadu simteņa vidū Ņūjorkā finansiāli aktīvā firma "Goda māja" (Honor House Products Corp.) klajā nāca ar revolucionāru ideju - izgatavot pēc jebkādas līdzības izbāzeni, kuru varētu pielikt pie sienas un priecāties par to, cik mīļā, izskatīgā, apbrīnojamā sievietes galva karājas pie sienas un izskatās tik dzīva, ka, pieejot tuvāk, viņas elpas vilcienus var sadzirdēt. 

Viens no patīkamajākiem iemesliem ir zemā cena, tikai nepilni 3 ASV dolāri (neskatīsimies inflāciju un to, ka šis piedāvājums ticis publicēts ~1950. gadā). Tā kā droši padomājiet, vai jūs vēlētos bruneti, blondīni, Pamelu Andersoni (vai viņas krūtis), mammu, vai jebko citu, kas mīļš, patīkams un jauks šķistu piekārts pie sienas. Tas nekādā gadījumā nebūs ērmīgi un savdabīgi, bet gan pieņemami un pat nepieciešams. Ieprieciniet savu skumjo draugu.


P.S. Atvainojos sievietēm, jo puišu galvas pie sienas nav paredzētas izgatavot. Kā arī, iespējams, firma vairs neeksistē un nepieņem pasūtījumus.

Zemāk pievienoju klipu The Animals - It's My Life, kurā varam vērot šīs brīnišķīgās galvas darbībā.