8.07.2009

MTV Movie Awards 2009

2009. gada MTV Movie Avards pasākumā, visiem zināmā Borata atveidotājs Saša Barons Koens (Sacha Baron Cohen) iejūtas savā jaunākajā tēlā- Bruno. Jaunajā filmā Bruno būs (vismaz kā mediji vēsta) homoseksuāls austiešu modes reportieris. Šajā MTV pasākumā viņa uznācienu varētu dēvēt kā kuriozi-skandalozu. Jo kā gan citādi lai nosauc Bruno pakaļas piebāzšanu pie Eminema sejas...



Atsauce

Xerox ColorQube 9200 - cietā tinte

Veicot printera tintes kasetes nomaiņu, vienmēr jāuzmanās, lai nenosmērētu rokas un apģērbu. Šajā sakarā kompānija Xerox nākusi klajā ar revolucionāru printeri ColorQube 9200, kurā kasešu funkciju pilda cieti tintes gabali. Lietotājam tikai jāievieto kantainie dažādu krāsu tintes klucīši mašīnā, un printeris pats tos samals un izvietos, kur nepieciešams. Trīs novietnes paredzētas pamatkrāsām – dzeltenajai, sarkanajai un zilajai -, kā arī izveidota atsevišķa novietne melnajai, ko tradicionāli nepieciešams mainīt biežāk. Ar vienu tintes klucīšu komplektu printeris spēj apdrukāt 55 000 papīra lapu, izvietojot 150 miljonus tintes pilienu sekundē. Xerox apgalvo, ka ColorQube nodrošina drukāšanas izdevumu samazināšanu par 62%, taču grūti pateikt, cik ilgā laikā atmaksāsies printera iegādes izdevumi, ja ņem vērā, ka tā cena ir aptuveni 22 000 ASV dolāri...

autors: Dinārs Lubiņš
Atsauce: Zparks.lv

E-Talona uzlādēšana

Saprotams, ka būtu lieki skaidrot, kas ir E-talons, tapēc ķeršos uzreiz pie lietas. Kad vēl E-Taloni nebija palaisti apgrozībā, es pieļauju, jau (ļoti) daudziem bija sapnis vai vispār (un kā) varētu pats personīgi -tātad nemaksājot, šo te "dzelten-zilo brīnumu" papildināt.

Necik ilgi nebija jāgaida, līdz I-netā jau parādījās pirmie apraksti, kā tas izdarāms. Tika uziets raksts "Jānis par e-talonu" (+vēl daži linki), kurš liekas gana ticams lai to izmēģinātu, tiesa gan, par šo prieku tomēr nāksies sākumā nedaudz samaksāt, lai iegūtu visas nepieciešamās papildierīces.. Un kur gadījies, kur ne, uzpeldēja vēl viens (šoreiz gan mazāk ticams) raksts- "Sapnis par E-Talona uzlādēšanu". Šo variantu varētu izmēģināt jebkurš cilvēks, par cik, vajadzīgās ierīces ir atrodamas gandrīz katrā mājā. Atzīšos, pats (vēl) neesmu izmēģinājis nevienu no piedāvātajiem variantiem. Ja arī otrais variants darbojas, diemžēl tie saspraužu atstātie caurumiņi var likties pietiekami šaubīgi kontrolieru acīm..

Atliek tikai pieminēt- ja kādam ir vēlme pamēģināt, atcerieties, ka Jūs to darat TIKAI uz savu atbildību! Un ja izdodas, dodiet ziņu/komentāru ;)

Gravatar

Kas tas par zvēru? Angliski viņš, precīzāk- tas, saucas Globally Recognized Avatar. Vārdu sakot, ar šī Gravatar'a palīdzību Jūs varat pievienot tādu kā profila bildi savam komentāram šajā Wordpress (..un arī citos) bloga serveros. Labākais ir tas, ka pievienotā bilde-avatars šai te Gravatar'ā automātiski parādīsies tajās blogu, forumu utml. lapās, kur ir reģistrēts jūsu e-pasts, un kurām ir Gravatar atbalsts.

Kas, kur un kā jādara? Ejat uz http://en.gravatar.com/ un piereģistrējieties. Pēc e-pasta apstiprināšanas un profila izveides, augšuplādējiet izvēlēto bildīti (ja nepieciešams, apstrādājiet). Gatavs. Tagad varat nākt atpakaļ uz šejieni un priecāties par savu vizuālo parakstu. :)

8.03.2009

Aaaiziet!!

Šeit tiks apskatīti ikdienišķi sīkumi, IT jaunumi, visvisāds bullshits utml., protams, arī pajokosim
Pašlaik šis blogs ir testa versijā, tapēc esam pacietīgi un atnākām nedaudz vēlāk, ja kas nedarbojas