8.07.2009

E-Talona uzlādēšana

Saprotams, ka būtu lieki skaidrot, kas ir E-talons, tapēc ķeršos uzreiz pie lietas. Kad vēl E-Taloni nebija palaisti apgrozībā, es pieļauju, jau (ļoti) daudziem bija sapnis vai vispār (un kā) varētu pats personīgi -tātad nemaksājot, šo te "dzelten-zilo brīnumu" papildināt.

Necik ilgi nebija jāgaida, līdz I-netā jau parādījās pirmie apraksti, kā tas izdarāms. Tika uziets raksts "Jānis par e-talonu" (+vēl daži linki), kurš liekas gana ticams lai to izmēģinātu, tiesa gan, par šo prieku tomēr nāksies sākumā nedaudz samaksāt, lai iegūtu visas nepieciešamās papildierīces.. Un kur gadījies, kur ne, uzpeldēja vēl viens (šoreiz gan mazāk ticams) raksts- "Sapnis par E-Talona uzlādēšanu". Šo variantu varētu izmēģināt jebkurš cilvēks, par cik, vajadzīgās ierīces ir atrodamas gandrīz katrā mājā. Atzīšos, pats (vēl) neesmu izmēģinājis nevienu no piedāvātajiem variantiem. Ja arī otrais variants darbojas, diemžēl tie saspraužu atstātie caurumiņi var likties pietiekami šaubīgi kontrolieru acīm..

Atliek tikai pieminēt- ja kādam ir vēlme pamēģināt, atcerieties, ka Jūs to darat TIKAI uz savu atbildību! Un ja izdodas, dodiet ziņu/komentāru ;)

2 komentāri:

  1. šis labs! būs jāpamēģina :)

    AtbildētDzēst
  2. viens asprātis izdomāja kā izjokot muļķus :) Pirmkārt etalonā nav nekāda magnētiskā lente - tā ir antena, ar kuras palīdzību signāls tiek pārraidīts starp talonu un ierīcēm. Tātad, lai papildinātu, talonam vajag padot RADIOSIGNĀLU, kurā ir iekodēts speciāls kods. Attiecīgi, ir jāzina kāds kods ir jāsūta, lai notiktu papildināšana. Neesu pētījis šo lietu dziļāk, ir iespējams variants, ka dzeltenais etalons ir aizsargāts pret atkārtotu papildināšanu, ja kāds zin - droši labojiet.

    AtbildētDzēst